Online lån har blitt den mest vanlige måten å låne penger. Nå til dags er det få mennesker som går fysisk til banken når de ønsker å låne penger. Å ta opp forbrukslån online er både enklere og raskere. Det eneste man trenger er å fylle ut relevante opplysninger og å verifisere seg med BankID. I denne artikkelen skal vi se litt på hvordan du får online lån med den laveste renten, hvordan du skal gå fram for å søke lån. Videre skal vi se på hvordan du finner det beste lånet og hvordan du unngår avslag på lånesøknaden.

Det finnes mange typer lån

Å ta opp et lån er en stor beslutning. Det finnes mange typer lån når man vil låne penger; Huslån, billån, studielån, forbrukslån online, lån uten sikkerhet og kredittkortlån. Dersom du søker om et online forbrukslån, også kalt lån uten sikkerhet, står du fritt til å bruke til pengene til akkurat det du vil. Det er denne typen lån vi skal ta for oss i denne artikkelen.

#LendersRatingBonusLoan AmountLoan Period

4,9% til maksimum 23,4%

Visit
10000 NOK - 600000 NOK 360 - 7200 dager

Fra 5,01 - 25,00

Visit
25000 NOK - 600000 NOK 360 - 5400 dager

Her er noen av de vanligste formålene å bruke raske lån online på:

  • Ulike typer dyrere reiser, som for eksempel en bryllupsreise.
  • Eventer og begivenheter, som eksempelvis konfirmasjon eller bryllup.
  • Større investeringer til hjemmet, vanligvis oppussing eller nye møbler.
  • Andre større investeringer, som eksempelvis å starte en bedrift.
  • Noen tar opp lån for å betale uoppgjorte regninger og utgifter som kommer brått på. 
  • Det er også mulig å ta opp forbrukslån online for å samle og betale ned på annen og dyrere gjeld.
online lån

Online lån med lav rente

Når man skal søke forbrukslån online, er det mange ting man bør vurdere. Du bør se på lånets gebyrer, avdragstid og hvor fleksibel banken er om du skulle få et midlertidig betalingsproblem. En av de viktigste faktorene er likevel renten. Renten påvirker kostnaden på lånet hver eneste måned. Renten utgjør også i de aller fleste tilfeller den største kostnaden knyttet til lånet. Derfor bør du se etter et lån med lav rente. Lån penger online og spar tid i forhold til å ta opp lån i en fysisk bank.

Du bør imidlertid ikke kun se etter det lånet med den laveste renten.  Velger du det billigste tilgjengelige lånet, kan dette gå ut over låneavtalens øvrige betingelser og vilkår. Du må også se på hvor mye gebyrene utgjør i forhold til lånets størrelse og lånets nedbetalingstid.

Videre kan det være lurt å låne av en bank eller finansinstitusjon som er fleksibel dersom det skulle oppstå et midlertidig betalingsproblem. Noen långivere kan være fleksible til å fryse avdrag en periode eller forlenge nedbetalingstiden. Dette kan være en stor fordel om det skulle oppstå en økonomisk knipe.

Slik går du fram når du skal låne penger.

Det kan være fristende å ta opp flere raske lån online enn det man trenger. Dette er imidlertid ikke noen god løsning. Særlig usikrede lån og forbrukslån har høy kostnad, slik at det blir dyrt å låne penger i lengden. Prøv å budsjetter mest mulig nøyaktig hvor mye du trenger å låne, og ikke ta opp mer lån enn dette.

online lån

Videre anbefales det å skaffe seg oversikt over egen økonomi før man søker. Lånet skal betales tilbake, og slik vil du kunne se hvor mye det er rom for å låne. Sett opp en oversikt over dine inntekter og faste og variable utgifter. Husk også å ta med større utgifter som ikke er faste hver måned, som for eksempel ekstra utgifter i forbindelse med høytider og ferier. Dersom du finner ut at utgiftene er store i forhold til inntekten, kan det være en dårlig ide å låne mer penger. Husk at pengene skal betales tilbake, ha derfor en plan for dette før du søker.

Etter at du har funnet ut hvor mye du trenger å låne, bør du sjekke med flere banker. Hvilke betingelser du får varierer nemlig mye. Ved å sammenligne flere banker, er sjansen størst for at du får den laveste kostnadenlånet og de beste betingelsene. Lån penger online, så sparer du tid i forhold til å gå til en fysisk bank.

Derfor får du avslag når du søker om lån.

Å ta opp et lån krever planlegging. Det er ikke alle som søker om raske lån online som får innvilget lånet de søker om. Dette kan det være flere årsaker til.

For det første har bankene ulike kriterier de legger vekt på når de vurderer en lånesøknad. Noen banker innvilger eksempelvis ikke lån til mennesker som har en inntekt mindre enn et forhåndsbestemt beløp. Andre banker krever sikkerhet. Denne grensen varierer mellom bankene. Andre banker gir ikke lån til personer under en viss alder. Også dette kan varierer endel. Derfor kan det være lurt å søke lån hos flere finansinstitusjoner. Får du avslag hos en långiver, kan det hende at du får innvilget lånet hos den neste. Det er heller ikke noe i veien for å søke lån hos flere långivere, fordi du er aldri forpliktet til å godta en avtale før du har signert den.

Avslag på grunn av dårlig kredittscore

For det andre vil bankene se på din totale økonomiske situasjon. Dersom du har mye gjeld fra før i forhold til din inntekt, kan det være vanskelig å få lån. Du får nemlig ikke lån mer enn 5 ganger inntekten. Långiverne vil også vurdere din kredittscore. Dette er en score som vurderer ulike faktorer som flyttemønster, alder og inntektsutvikling. Denne scoren tar også høyde for eventuelle næringsinteresser og om du har betalingsanmerkninger. Kredittscoren utarbeides av uavhengige kredittopplysningsbyråer. Din kredittscore blir også sjekket når du skal kjøpe strøm, nytt mobilabonnement, forsikringer og en del andre tjenester. Dersom din kredittscore er for lav, vil du få avslag på søknaden.

online lån

Avslag på grunn av betalingsanmerkninger

Hovedgrunnen til at mange ikke får raske lån online, er at de har pågående inkassokrav eller betalingsanmerkninger.  Slik anmerkninger vitner om at du ikke kan eller vil gjøre opp for deg. Å låne ut penger innebærer en risiko for bankene. Derfor ønsker finansinstitusjonene som regel ikke å låne til kunder med betalingsanmerkninger. Planlegger du å søke lån, bør du derfor kvitte deg med betalingsanmerkningene. Før ble disse merknadene lagret i flere år. Nå er det heldigvis slik at disse slettes med en gang du gjør opp for deg. Dersom du har betalt kravet og du fremdeles har en anmerkning, bør du ta kontakt med inkassoselskapet som behandlet betalingssaken.

Hvor lang tid tar det å få lån?

Lån penger online og spar tid. Noen ganger trenger man penger raskt. Det kan være at bilen har brutt sammen eller at kjøleskapet streiker. Det kan også være bedre med et mindre lån for en kort periode, enn at en uventet større regning går til inkasso.

Dersom man oppfyller kravene til å få lån, går prosessen som regel raskt. Det er enkelt å sammenligne og søke lån online. Man legger kun inn de opplysningene som kreves, og signerer med bankID. Søknaden godkjennes gjerne allerede samme dag som man søker. Dersom finansinstitusjonen krever ekstra dokumentasjon, kan prosessen ta lengre tid.  Man må imidlertid regne med 2-3 dager før pengene utbetales på konto. Dersom det er ferie eller helligdager, må man regne med enda noen dager.

online lån

Lån penger online – Ofte stilte spørsmål